26.05.2011

Zawijanki z mielonego mięsa z pieczarkami

Składniki:
50 dkg mielonego mięsa, bułka, jajko, cebula, sól, pieprz, 10 pieczarek, tarta bułka, tłuszcz (w tym nieco masła)
Sposób przyrządzenia:
Mięso mielone wyrobić z dodatkami i podzielić na 5 porcji. Umyte pieczarki drobno pokrajać,  podsmażyć na tłuszczu, a następnie zdjąć z ognia i dodać łyżeczkę stopionego masła. Nadzienie z pieczarek ułożyć na placuszkach z masy mięsnej, starannie zlepić i uformować kotlety, otoczyć je w bułce tartej i usmażyć.    
SMACZNEGO

Zawijanki from minced meat with mushrooms
Ingredients:
50 grams of minced meat, bread, egg, onion, salt, pepper, 10 button mushrooms, bread crumbs, fat (including a bit of butter)
Ingredients:
Minced meat with additives to form and divide into 5 portions. Rinse themushrooms finely cut, fry in fat, then remove from heat and add a teaspoon of melted butter. Mushroom Stuffing arrange the fritters from the mass ofmeat, carefully stick together and form cutlets, wrap them in bread crumbsand fry.
ENJOY

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz