26.05.2011

Dorsz w śmietanie

Składniki:
60 dkg filetów z dorsza,  sól,  spora cebula, 2 dkg tłuszczu (do cebuli), jajko, łyżka tartej bułki, łyżka mąki, 3 łyżki oleju, 3/4 szklanki śmietany, zielenina
Sposób przyrządzenia:
Filety posolić. Drobno pokrajaną cebulę podsmażyć, zdjąć z ognia, wystudzić. Dodać jajko, wymieszać. Osolone filetymoczyć w masie jajecznej z cebulą, otaczać w bułce wymieszanej z mąką i smażyć. Następnie zalać je śmietaną i tylko raz zagotować. Posypać obficie siekaną zieloną pietruszką lub koprem. 
Podawać z ziemniakami i surówką.  
SMACZNEGO

Cod in sour cream
Ingredients:
60 ounces cod fillets, salt, a large onion, 2 grams of fat (the onion), an egg, a tablespoon of breadcrumbs, a tablespoon of flour, 3 tablespoons oil, 3 / 4 cup cream, greens


Ingredients:
Fillets, season with salt. Fry finely sliced ​​onions, remove from heat, cool.Add egg and mix. Filetymoczyć salted egg weight with onions, surround with bread mixed with flour and fry. Then they pour cream and boil once. Sprinkleplenty of chopped parsley or dill.
Serve with potatoes and salad.
ENJOY

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz