13.06.2011

Pasta z łososia


Składniki na 20  porcji:
40 dag wędzonego łososia, sok z 1 cytryny,60 dag tłustego twarożku mielonego, 30 dag śmietany kremówki, biały pieprz, sól, 10 kromek pieczywa tostowego, 10 dag masła, pojemniczek rzeżuchy.

Sposób przyrządzenia:
Łososia i sok z cytryny włożyć do wysokiego naczynia. Zmiksować tak, aby powstała jednolita masa.  Twarożek utrzeć z 10 dag śmietany i połączyć z masą z łososia. W osobnym naczyniu ubić na sztywno pozostałą śmietanę. Wkładać po łyżce do masy twarogowo - rybnej i mieszać do powstania jednolitej pasty. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć do formy. Udekorować rzeżuchą. Z każdej kromki tosta wyciąć foremką do ciastek 4 serduszka i zrumienić na maśle. Podawać jako dodatek do pasty. 

SMACZNEGO

Pasta Salmon

Ingredients for 20 portions:
40 g smoked salmon, juice of 1 lemon, 60 grams of fat cottage cheeseminced, 30 grams of whipping cream, white pepper, salt, 10 slices of toasted bread, 10 grams of butter, watercress compartment.

Ingredients:
Salmon and lemon juice to put a high vessel. Mix so that it formed a singlemass. Whip cream cheese with 10 grams of cream and combine with the mass of the salmon. In a separate bowl, beat the remaining cream to stiff. Puta spoonful of cottage cheese to the masses - the fish and mix to a uniformpaste. Season to taste with salt and pepper. Put into a mold. Garnish withwatercress. From each slice of toast cut cookie cutter 4 hearts and brown in butter. Serve as an additive to toothpaste.

ENJOY




1 komentarz: