8.06.2011

Smaczny filet z indyka

 FILET Z INDYKA ZAPIEKANY Z BROKUŁAMI

Składniki:
50 dag piersi z indyka, łyżka oleju, łyżka masła, 30 dag pieczarek, 25 dag brokułów, 2 łyżki mąki,. pół szklanki bulionu z kostki, pół szklanki śmietany kremówki, 10 dag żółtego sera (np Gouda), pieprz, sól

Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w cienkie plasterki. W garnku rozgrzać tłuszcz, włożyć umyte i pokrojone pieczarki, smażyć 2-3 min., wlać bulion, zagotować. Włożyć mięso i dusić na małym ogniu 15 min. Dodać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Nagrzać piekarnik do 250 stopni.  Brokuły ugotować w osolonej wodzie  i odcedzić.  Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć brokuły, zalać sosem z mięsem, posypać utartym żółtym serem. Wstawić do piekarnika na górną półkę i zapiekać 10-15 min., aż ser się zrumieni. 
Podawać z makaronem lub ryżem. 

SMACZNEGO

FILLET OF TURKEY ROASTED WITH BROCCOLI

Ingredients:
50 grams of turkey breast, a tablespoon of oil, a tablespoon of butter, 30grams of mushrooms, 25 grams of broccoli, 2 tablespoons flour. half cup ofbouillon cubes, half a cup of heavy cream, 10 grams of yellow cheese (egGouda), pepper, salt

Ingredients:
Cube the meat into thin slices. In a saucepan heat the fat, add washed and chopped mushrooms and fry for 2-3 minutes. Pour in broth and boil. Put themeat and simmer over low heat 15 minutes. Add cream mixed with flour, boil, season to taste with salt and pepper. Preheat oven to 250 degrees.Boil broccoli in salted water and drain. At the bottom of casserole disharrange broccoli, pour over sauce with meat, sprinkle with grated cheese.Put in the oven on the top shelf and bake 10-15 minutes. until the cheese isbrowning.
Serve with noodles or rice.

ENJOY

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz